Okos redőnyvezérlés – 3 dolog, amire figyeljünk!

okos-redonyvezerles

A mai automatizált rendszerek fő előnye, hogy energia takaríthatható meg, kellemesebbé varázsolható a lakókörnyezetet, és élvezetesebbé tehető az otthon töltött szabadidő.

Egy okos redőnyvezérléssel teljesen automatizálni tudja a fény-árnyék mértékét az otthonában. Az automatizált rendszerek úgy irányítják a redőnyöket, hogy mindig optimális mennyiségű természetes fény jusson be a lakásba. Így kevesebbet kell világítani, a forró időszakokban a légkondicionálás, a hideg időszakokban pedig a fűtés kevesebb energiát fog felhasználni. Ennek oka, hogy a napfény beengedésével vagy annak gátlásával szabályozhatjuk otthonunk hőmérsékletét. Ez az energiatakarékos eljárás a passzív okosházak egyik alapvető jellemzője.

Rendszerben érdemes gondolkodni okos otthon tervezéskor

Amennyiben okos otthonban gondolkodunk, akkor érdemes az otthont úgy tervezni, hogy az összes okoseszköz vezérlése egy központi egységgel megtörténhessen. Manapság az “okos eszköz” gyártók hiába hivatkoznak arra, hogy eszközeik okosak, azok mégsem kompatibilisek a lakás többi eszközével.

Érdemes tehát rendszerben gondolkodni, mikor okos otthonban gondokodunk és úgy tervezni, hogy az kompatibilis legyen a többi eszközzel.

Mi kell ahhoz, hogy okos redőnyvezérlésű otthonunk legyen?

  • Beépített wifi a redőnymotorokra
  • Okos eszköz (mobil)
  • Internet elérés (WIFI router)  és egy applikáció, ahonnan az összes okoseszközét vezérelheti
okos redőnyvezérlés mobilla

Ha Ön okos redőnyt vásárol egy árnyékolástechnikai cégtől vagy kivitelezőtől figyeljen arra, hogy a fent említett szempontok megvalósuljanak! Ezeket az információkat általában készséggel a vásárló tudatára adják a kivitelezők is, de nem árt ha mi is képben vagyunk azzal, hogy milyen fába is vágjuk a fejszénket egy nagyobb jellegű beruházáskor.

Kapcsolódó bejegyzések: Okos redőny – Minden tudnivaló és a 2023-as aktuális árak

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük