Redőny garázskapu, redőnykapu

A redőny garázskapu alumínium kapulapokból felépülő, a garázskapu helyettesítésére szolgáló egyszerűbb, mégis hasonlóan helytálló megoldás.

Nem véletlen, hogy egyre többen választják a hagyományos garázskapuk helyett. A redőny garázskapu népszerűsége abban rejlik, hogy a redőnyszekrény tengelye a kapunyílás felett helyezkedik el, ami rendkívül praktikus és helytakarékos megoldás. A mozgatása a hagyományos garázskapuval ellentétben jóval egyszerűbb. A mozgatás egyfázisú csőmotorral (távirányítással), szükség esetén kézzel történik.

Milyen hátrányai vannak a hagyományos garázskapunak?

  1. Költséges fenntartás: A leggyakrabban használt Hörmann márkás automatizált garázskapuk ára drága, valamint meghibásodás esetén javíttatásuk költséges folyamat. A redőny garázskapu árát a lamellák szélessége és a színek befolyásolják, de még a legszélesebb lamellákkal is olcsóbb árban, mint a hagyományos garázskapu.

Redőny garázskapu árak

Garázskapu árak

Hagyományos garázskapu

hörmann garázskapu ára

Ezzel szemben:

Az árak tájékoztató jellegűek és folyamatosan változhatnak. Az árak csak a két megoldás közötti árkülönbséget hivatott szemléltetni. Pontos árakért kérjen árajánlatot.

2. Technikai problémák: Az automatizált garázskapuk idővel meghibásodhatnak, ami problémát jelenthet a napi rutinban. Az ilyen problémákat csak manuálisan is működtethető garázskapukkal vagy redőny garázskapukkal lehet kiküszöbölni.

3. Tévhit, hogy jobban véd mint a redőnykapu. A redőnykapu alumíniumból készül, aminek legkiemelkedőbb tulajdonsága – akárcsak az ablakra szerelt alumínium redőny esetén – strapabírósága és betörés elleni védelme.

Redőnykapu méretek

A garázskapu redőny lamellái 55 vagy 77 mm szélesek lehetnek, melyeket PUR hab szigeteléssel láttak el. Az 55 mm-es lécből legfeljebb 4 méter hosszú garázskaput lehet előállítani, a maximális felület pedig kb. 8 m². A 77 mm-es lécből legtöbb 5 méter hosszú kapu készíthető, és a legnagyobb felület meghaladhatja a 15 m²-t.

A redőnykapu tisztítása

A redőnykapu nem rendelkezik olyan részekkel, melyhez ne érhetne nedvessés és olyan részeket is könnyedén elérhet, amelyek garázskapu esetén nehezen érhetők el (pl: vízszintes sínek). A redőnykapuja langyos vízzel és törlővel könnyedén tisztántartható.

Redőnykapu típusok

Alumínium redőny garázskapu

Az alumínium redőnyöknek köszönhető, hogy a redőnyök egyes esetekben megállják helyüket garázskapuként is. Az alumínium redőny garázskapu tulajdonságai közé tartozik, hogy könnyen kezelhető, biztonságos (motoros hajtás), és kis helyigényű, emellett megtartják szigetelő hatásukat is.

Szekcionált redőnykapu

Ez a típus általában acél- vagy alumíniumlemezekből áll, amelyek vertikálisan mozognak és egy felső vezetősínbe záródnak. Általában motorral vagy kézi hajtással működnek.

Harmónika redőnykapu

Ez a típus akkor használatos, ha szűk helyekre kell felszerelni a kaput, például egy garázs bejárati ajtaja mögé. A redőny alulról felfelé bontott, mint egy harmonika, amikor mozgatják, majd egy felső vezetősínbe záródik.

Térelválasztó redőnykapu

Ez a típus kiváló lehetőség irodákban vagy kereskedelmi épületekben, ahol a tér elválasztása fontos. Az általában áttetsző anyagból készült redőny a mennyezetről lefelé mozog, és általában motorral működik.

Motoros redőnykapu

A motoros redőnykapu egy olyan redőnyrendszer, amelyet motor hajt. Az elektromos motoros meghajtás lehetővé teszi a redőny mozgatását a kapcsoló gomb megnyomásával vagy akár távirányító segítségével is. A motoros redőnykapu kényelmes, megbízható és biztonságos megoldást nyújt otthonok, üzletek, irodák és egyéb épületek bejáratainak védelmére és zárására.

A motoros redőnykapu működtetése/meghibásodása

Motoros redőnykapuinkat kizárólag Somfy vagy Asa motorral szereljük.

Ha attól fél, hogy hogyan működtetheti a redőnykapuját, amennyiben a motorja elromlik, azt tudni kell, hogy a redőnykapuk redőnykarral is működtethetők, így egy nem várt motor meghibásodás esetén manuálisan működtetheti.

Ipari redőnykapu

Az ipari redőnykapuk esetében nagyobb méretek is megoldhatóak szemben a lakossági redőnykapuval, akár 8 méteres magasságig és 25 nm felületig. Ha magasabb helyen kerülnek elhelyezésre a redőnykapuk, akkor a tekeredés korrekciójához mozgó tengely szükséges. Így a lamellák átmérője kiigazítható, hogy folyamatosan fussanak a lefutóba, súrlódás nélkül.

Az ipari redőnykapukat felszerelhetjük, az épület belsejére burkolat nélkül, vagy külső oldalára horganyozott védőburkolattal. Az üzletek védelmére is alkalmazhatjuk, például a kirakatok lezárására az üzletsorokon, ahol oldalt és a kapunyílás felett kevés a rendelkezésre álló hely.

ipari redőnykapu

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogyan korábban említettük redőny garázskapu alkalmazása abban az esetben hasznos, ha nem rendelkezünk elegendő hellyel garázskapu beszerelésére. Hagyományos garázskapu függőleges és vízszintes sínekkel szerelhető fel, azonban ezek nagy helyet foglalnak, emiatt hely szűkössége esetén ajánlott redőnykapu felszerelése.  Redőnykapu alumínium redőnylamellákból készül, ami strapabíró, hőszigetelt és árban is kedvezőbb. Választásunk előtt a következő szempontokat érdeme figyelembe venni.

 

  • Lakó vagy ipari környezet veszélyessége

Szamos tévhittel ellentétben az alumínium redőny kiválóan helyettesítheti a hagyományos garázskaput a betörés meggátlása szempontjából.

 

  • Időjárási viszonyok

 

  • Színválaszték

Az alumínium redőnykapu számos színben színterezhető például dió és antracit.

 

  • Hőszigetelés mértéke

Az alumínium garázskapu Purhab szigeteléssel van ellátva meg nagyban növeli a garázs hőmegtartási képességét.

Szerelési határidő gyártással együtt 2-3 héten belül.

Itt kereshet minket

Elérhetőségeink

3529 Miskolc, Lévay József u. 64

Telefon:

+36 20 475 2096

+36 20 545 5074

Email: tamasiarnyekolasbt@gmail.com

Kövessen minket itt
Garázskapu redőnyt szeretne?

Írja meg nekünk igényeit!

A kapcsolatfelvételt követően pár órán belül válaszolunk megkeresésére!