Modern szalagfüggöny Miskolcon és környékén

Rendeljen tőlünk egyedi, saját gyártású szalagfüggönyöket 2-3 hetes határidővel

Egyedi szalagfüggönyök a Miskolciak és Borsodiak számára, irodába vagy akár a nappaliba is

Tevékenységünket Miskolcon és Borsod megyében végezzük már több, mint 44 éve. Ismerjük az itt élő emberek igényeit és problémáit. Miskolciak vagyunk és a miskolci lakosságot szolgáljuk és biztosak vagyunk benne, hogy egy jó darabig így is marad.

Telepítés és szerelés

Szalagfüggönyeinket saját műhelyben a legminőségibb szövetekből tervezzük, így minden gyártmányunk teljes odafigyeléssel, egyedileg készül és kerül be oda, ahova előzőleg felmértük.

Javítás

Legyen szó irodai vagy hivatali környezetről, ha vállalkozása Miskolcon vagy Borsod megyében található, cégünk ingyenes kiszállás mellett vállalja leszakadt karnisszerkezet vagy elromlott motoros szalagfüggöny javítását.

Minőségi anyag és széleskörű színválaszték
Gyártás és beszerelés 2-3 héten belül
Ingyenes helyszíni felmérés
A szerelés is ingyenes ha tőlünk rendel szalagfüggönyt

Irodába keres árnyékolót? Ne keresse tovább

Az irodai árnyékolásban 10-ből 9-szer szalagfüggönyt használnak. De miért is népszerű ennyire ez a beltéri árnyékoló a többi megoldással szemben?

Miért közkedvelt a szalagfüggöny az irodai árnyékolásban?

  • Professzionális hatást ad

    Ma már nem kell amiatt aggódnia, hogy nem talál ízlésének megfelő szalagfüggönyt. A RAL színskála számtalan színéből választhat, így szalagfüggönye sötétítési és design funkciót is egyszerre elláthat.

  • Önmagában is megállja a helyét

    Szalagfüggönnyel pontosan annyi fényt engedhet be amennyit akar. A legnagyobb előnye a sötétítővel szemben pontosan ez: arányosan osztja el a fényt az egész helyiségben. Ennek a kedvező előnynek hála, gyakran szokás a nap állásával megegyezően állítani a lamellákat, így a növények is folyamatos fényt kaphatnak.

  • Kényelmes

    A szalagfüggöny lamellái koszolódás esetén egyszerűen cserélhetők, nincs időigényes tisztítás és fel-le csiptetés a karnisra.

Van lehetősége vállalkozásunkkal olyan szerződést kötni, melyben megállapodunk, hogy időszakosan cseréljük szalagfüggönyei lamelláit, így tisztítás nélkül, akár 5 percen belül élvezheti tiszta szalagfüggönyét.

Miért éri meg jobban ha szalagfüggönyt szereltetek az irodába, mintha más árnyékolót?

A szalagfüggöny ára 5-8 ezer Ft/nm között mozog.

szalagfüggöny árak

Ideális esetben a teljes ár nagyjából annyira jön ki, mint a sötétítő és fényszűrő függöny ára együttvéve.

A sötétítő függönyé 4-5 ezer, a fényszűrőnek 2-3 ezer Ft/nm-e ha tegyük fel az Ikeából vásároljuk. Az Ikea áraival nehéz versenyezni. Azonban ők alapvetően nem árulnak szalagfüggönyt, és ingyen beszerelést sem biztosítanak termékeikhez, mely szintén plusz költség ha tőlük rendel.

ikea fényszűrő függöny árak
ikea sötétítő függöny árak

Mindemellett a fényszűrő függönyhöz szükséges sötétítő függöny vagy redőny, ha árnyékolni szeretnénk nyílászáróinkat. A szalagfüggöny esetében kültéri árnyékolóra nincsen szükség, önmagában is képes a fényzárásra. Irodákban, ahol napközben van szükség árnyékolásra, régóta bevált megoldásnak bizonyul.

E körülményeket figyelembe véve látható, hogy szalagfüggönnyel vagy ugyanott vagyunk árban vagy olcsóbban jövünk ki, és nem kell feltétlen redőnybe ruháznunk.

A kényelem tetőfoka

Motoros szalagfüggöny

Az alapesetben kézi-zsinóros mozgatású szalagfüggönyök mind felszerelhetők 9 vagy 12V motorral, melyet távirányítóval vagy kapcsolóval üzemeltethetünk.

A motoros szalagfüggönyök közül két típust különböztetünk meg. Az olcsóbb, "félmotoros" verzió, a lamellák 180º elforgatását teszi lehetővé, ezzel szabályozva a helyiségbe beengedni kívánt fénymennyiséget. Félmotoros megoldás esetében a függöny elhúzása továbbra is kézzel, zsinór segítségével történik.

A teljes egészében motoros felszereltségű szalagfüggönynél az elforgatás mellett az elhúzást is motor végzi. A lamellák gyűjtése történhet középre, egy oldalra jobbra vagy balra, vagy mindkét oldalra egyenlően elosztva. A motoros szalafüggönyt azoknak ajánljuk, akik okos irodával, otthonnal rendelkeznek és gombnyomásra akarnak fényt kizárni vagy beengedni, illetve akiknek fontos a kényelem.

irodai szalagfüggöny

Szalagfüggöny nappaliba

spagetti szalagfüggöny

Spagetti szalagfüggöny

A spagetti szalagfüggönyt nagyrészt design függönyként használják a modernebb otthonban gondolkodók. Előnye, hogy a megszokott stílustól eltérőbb, még modernebb designt ad a helyiségnek és magasabb belterű polgári lakásokban is alkalmazható, mivel akár 300 cm hosszúságban is elérhető, a sztenderd 200-250 cmhez képest. Gyakori tévhit, hogy a vékony szálak miatt nem képes kizárni a nem kívánt tekinteteket. A szálak éppen annyira sűrűek, hogy a belátást kívülről gátolják, a fényt pedig megszűrjék. Az extravagáns stílust kedvelők számára az már csak hab a tortán, hogy a spagetti szalagfüggöny árban is kedvezőbb, mint a legtöbb függöny. A spagetti szalagfüggöny egyetlen hátránya, hogy sötétítésre vagy hőszigetelésre kevésbé alkalmas.

Nem lesz irodaszerű a lakás ha szalagfüggönyt szereltetek a nappaliba?

Mára számtalan textil és szín közül tudunk választani. Korábban csak a sztenderd fehér színű változat volt elérhető, azonban manapság a szalagfüggöny ízléseinknek megfelelően szereltethető, akár irodába, váróterembe, hivatali környezetbe vagy nappaliba szeretnénk. A szalagfüggöny a legtöbb kül és beltéri árnyékolóval ellentétben, szinte minden színben színterezhető, ezáltal kiváló kiegészítője lehet a szoba harmonizálásának.

ral szinskála

 Az ideális szín kiválasztásában a RAL színskála adhat segítséget.

Kételkedik benne, hogy megállja-e a helyét a szalagfüggönny a nappaliban? Íme pár kép:

Egyéb tudnivalók a szalagfüggönyről

Szalagfüggöny, mint térelválasztó

A szalagfüggöny sötétítésen és árnyékoláson kívül térelválasztásra is használható. Nagyobb helyiségek és terek átalakításakor egyre népszerűbb a térelválasztóként való alkalmazása, mert kényelmesebben, és olcsóbban felosztható a helyiség. Nappalik átalakításakor, számos esetben előfordult, hogy a vevő nem akart felhúzni a szobában egy újabb falat és a térelválasztást szalagfüggönnyel kívánta megoldani. Kevesebb energiát igényelt a módosítás, pénzt és időt spórolt meg, arról nem is beszélve, hogy újabb átalakítási ihlet esetén kényelmesebben történhet meg az átalakítás.

Szalagfüggöny telepítési helyek​

Karnis ablakok elé a mennyezetre, álmennyezetre vagy oldalfalra telepíthető, de egyre gyakrabban használnak szalagfüggönyt ajtó helyett is. Ajtó helyett legtöbbször ipari környezetben vagy kis helyeken használják, ahol az ajtó beszerelése nem megoldható vagy a közlekedést akadályozza. Ideális esetben a karnis felszerelés nem igényel különösebb technikai hozzáértést, egy fúróval, vagy akár csavarhúzóval egyszerűen felszerelhető. Az oldalfalra történő szerelés esetén tartókonzol beiktatása is szükséges, amihez általában jár telepítési útmutató. Amennyiben saját maga telepíti a tartókonzolos szalagfüggönyt, javasolt az útmutató alapján eljárni. Ha úgy dönt, hogy inkább férfi kézre van szükség a felszereléshez, érdemes a szomszédot vagy szakembert hívni.

A szalagfüggöny nem csak egyenes kivitelben készül, rendelhető boltíves, hajlított változatban is. Ferde síkokra szerelés esetén a lamellák hosszát a dőlés mértékéhez igazítjuk.

Amennyiben szalagfüggönyt szeretne otthonába, két lehetősége van:

1. Megrendeli a kívánt szalagfüggönyt egy másik gyártó boltjából vagy webáruházából, azonban a telepítést Ön végzi el.
2. Megrendeli az egyedi méretre gyártott szalagfüggönyt tőlünk, és mi a szerelést ingyenesen elvégezzük Önnek.
Hogyan fog történni gyakorlatban?

A szerelési folyamat

Ha még kérdése lenne amire nem válaszoltunk

Mára egyáltalán nem rendkívüli, hogy a nappaliba szalagfüggöny kerüljön. Sokan úgy vélik, hogy a szalagfüggöny kizárólag irodai árnyékoló és egyáltalán nem való lakásba, azonban a modern és extravagáns otthonban gondolkodók mára egyre gyakoribb választása. Népszerűsége annak köszönhető, hogy belülről öltözteti a lakást és önmagában, redőny nélkül is megállja a helyét. Elhelyezése kertre néző, teljesablakos helyiségekben a leggyakoribb.

A szalagfüggöny mosása és takarítása nem szükséges. A szalagfüggöny egyik pozitív tulajdonsága, hogy lamellái egyesével levehetők, emiatt egyszerűen és olcsón cserélhető a koszolódott lamella. Vannak, akik tisztítását szappanos vízben végzik, akár a hagyományos függönyt, mások viszont kerülik macerássága miatt. Amennyiben szalagfüggönyét, lamella csere helyett mindenképp tisztítani szeretné, blogunkban részletes útmutatót olvashat a hatékony tisztítás lépéseiről.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

Itt kereshet minket

Elérhetőségeink

3529 Miskolc, Lévay József u. 64

Telefon:

+36 20 475 2096

+36 20 545 5074

Email: tamasiarnyekolasbt@gmail.com

Kövessen minket itt
Ingyenes tanácsadás

Vegye fel a kapcsolatot velünk!